Certifikovaní manažeři mentoringu

Mgr. Barbora Urbanová

Ve skupině RWE pracuje od roku 2010 v Centru odbornosti pro Development & Recruitment. Na starosti má mimo jiné koncepci Talent Managementu a zároveň implementaci mentoringu napříč celou skupinou. Bára je jedním ze zakládajících členů iniciativy Together to Grow a je aktivním propagátorem cross company mentoringu v České republice.

A co říká o mentoringu?

Mentoring je pro mě cestou, která „svede“ dohromady dva lidi (mentora a mentorovaného) a dá jim tak příležitost se vzájemně inspirovat, růst a učit se jeden od druhého. Je pouze na každém z nich, kolik nových poznatků, impulzů pro svou práci i dovedností, na této cestě získají.

I díky členství v ČAM můžeme všem zaměstnanců RWE nabídnout podporu v mentoringových začátcích, v průběhu mentoringu i při závěrečném bilancování. Těší mě, že se mentoringu ve skupině RWE i mimo ni stále více daří a učení se od druhých se stává přirozenou a nedílnou součástí vlastního rozvoje.

MGR. Lukáš ondřej

Ve společnosti RWE pracuje od začátku roku 2011. Zpočátku měl na starosti program Diversity, Talent Management a korporátní rozvojové programy skupiny RWE v Centru odbornosti pro Development and Recruitment.

V současné době pracuje na pozici HRBP pro společnosti RWE East, RWE

Consulting a RWE Hrvatska a RWE Energija.

A co říká o mentoringu?

K mentoringu jsme se v RWE dostali postupně přes program Diversity. Mentoring byl určen původně pouze úzké skupině žen z programu The Woman to Lead. Před rokem jsme se projekt mentoringu rozhodli rozšířit a to také díky zapojení do velmi zajímavé iniciativy Together to Grow. Dalším logickým krokem bylo aktivní zapojení skupiny RWE v ČR do České asociace mentoringu. Vyvrcholením zajmu o mentoring je absolvování intenzivního kurzu "Certifikovaný manažer mentoringu".

MGR. Kamila rabiňáková

Působí jako konzultantka ve společnosti Centrum dohody, kde pomáhá klientům nalézat co nejlepší řešení vzdělávacích a rozvojových potřeb. Společně s manažery vytváří programy na míru, které kombinují i neobvyklé vzdělávací formy a metody. Je manažerkou aktivit v České asociaci mentoringu a vyslancem Centra dohody a České asociace mentoringu ve skupině Together to Grow.

A co říká o mentoringu?

Mentoring je výbornou možností rozvoje zaměstnanců na všech úrovních, která je zaměřená na jasně určené potřeby. Nejenom mentee, ale i mentor získávají velmi cennou zpětnou vazbu na svou práci. Mentee díky mentoringu dostává zároveň prostor diskutovat v bezpečném prostředí o oblastech, ve kterých si neví rady a získává konkrétní tipy, jak si s danou situací poradit. Mentoring rozhodně doporučuji!